advies bij seksuele problemen bij mannen

Seksuele problemen zoals pijn tijdens of na het vrijen en erectie- en orgasmeproblemen kunnen te maken hebben met niet goed functionerende bekkenbodemspieren.

Mogelijk zijn deze klachten voor u herkenbaar:

Seksuele problemen bij mannen kunnen zijn: erectiestoornissen; problemen met klaarkomen of pijn tijdens of na klaarkomen. Ander problemen kunnen zijn het verminderd gevoel bij het vrijen, geen zin hebben in gemeenschap of het onvoldoende opgewonden raken.

Mogelijke oorzaken van deze klachten

  • Voor de geslachtsgemeenschap zijn goed functionerende bekkenbodemspieren ook van belang. Uw bekkenbodemspieren kunnen te zwak zijn, te pijnlijk en gespannen zijn of op een verkeerde timing aan- dan wel ontspannen. Dit kan leiden tot klachten.
  • Door een hoge spierspanning kan de man geen (of een mindere) erectie krijgen en hij kan problemen hebben met klaarkomen. Ook kan hij pijn krijgen door verkramping van de bekkenbodemspieren. Indien de bekkenbodem te zwak is kan de erectie niet lang genoeg volgehouden worden of is deze niet sterk genoeg voor penetratie. Tijdens een volgende vrijpartij kan dit leiden tot angst en spanning: “Gaat het nu wel lukken?”

Wat kunt u er zelf aan doen?

  • Blijf niet alleen met uw klacht rondlopen maar bespreek uw klacht met uw partner. Seks is iets van u gezamenlijk
  • Schakel een geschikte hulpverlener in en bespreek uw klachten met uw huisarts, seksuoloog of bekkenfysiotherapeut.
  • Wij werken binnen Bekkenspecialist Brabant nauw samen met seksuoloog Nicole van Oirschot en Haptotherapeut Lianne Koster
  • Goede ontspanning is vaak belangrijk, dit krijgt u door een goede buikademhaling.

Over wat Fysiotherapiepraktijk Marieke Meeuwis kan doen.

De bekkenfysiotherapeut helpt mensen hun zelfvertrouwen weer te vinden. Dat begint met voorlichting, preventie en een goede diagnose. Daarop volgt coachen, begeleiden en behandelen door onder andere gericht trainen van de bekkenbodemspieren.


Maak vandaag nog een afspraak »