Blog

Wel of niet aanvullend verzekeren?

Informatie over de zorgverzekering. Moet je wel of niet aanvullend verzekeren en waar moet je op letten als je een zorgverzekering afsluit?

Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Het is daarom mogelijk om een aanvullende verzekering voor fysiotherapie te kiezen. Het is ook mogelijk om de kosten voor fysiotherapie zelf betalen. Wilt u weten of het verstandig is om een aanvullende verzekering te nemen? Een snel overzicht van wat er wel of niet verzekerd is vanuit uw basisverzekering, vindt u hier

Wanneer wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering?

De vergoeding van de basisverzekering hangt af van uw leeftijd en de vraag of u een aandoening hebt die op de lijst van chronische aandoeningen staat en is ook afhankelijk van of u last heeft van urine incontintentie. Wilt u weten wat de lijst inhoudt? U vindt de lijst hier.

Jonger dan 18 jaar?

Als u jonger dan 18 jaar bent dan worden per indicatie de eerste negen behandelingen vergoed. Als u daarna voor dezelfde indicatie nog een aantal behandelingen nodig hebt, dan worden de maximaal volgende negen behandelingen ook vergoed.

Ouder dan 18 jaar?

Als u ouder bent dan 18 jaar dan wordt de fysiotherapie beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Bij urine incontinentie worden de eerste negen behandelingen voor bekkenfysiotherapie vergoed. U moet er wel rekening mee houden dat u jaarlijks wel eerst uw eigen risico moet betalen. Dat geldt uiteraard alleen als u het eigen risico nog niet betaald hebt aan andere zorg.

Chronische aandoening?

Als u een chronische aandoening heeft dan wordt de behandeling van deze aandoening volledig vergoed. Om te weten of u een chronische aandoening hebt, kunt u deze lijst bekijken.

Wel of geen een aanvullende verzekering voor fysiotherapie?

Kiezen voor een aanvullende verzekering is bijvoorbeeld verstandig als u zorgbehoefte hoog is of als u het risico loopt op een aandoening. De kans op een blessure is bijvoorbeeld groter als u veel sport of beweegt. Vaak kunt u dit het beste zelf inschatten. Zonder aanvullende verzekering betaalt u de kosten voor fysiotherapie zelf. De tarieven van een behandeling in onze praktijk kunt u hier terugvinden. U moet dus zelf een keuze maken voor het nieuwe jaar tussen fysiotherapie zelf betalen of kiezen voor het betalen van een premie in uw aanvullende pakket met dekking voor fysiotherapie.

Toch nog vragen?

Als u vragen hebt over wel of geen aanvullende verzekering, of twijfelt wat de beste keuze voor u is neemt u dan gerust contact met ons op!