Blog

Vragen over transgender ?

Er zijn veel mensen die voelen in een verkeerd lichaam geboren te zijn.

Een jongen /man die zich een meisje/vrouw voelt, een meisje/vrouw die zich jongen/man voelt. In alle fasen van het leven kan dit problemen veroorzaken.

Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn; hoe ga je relaties aan, naar welke toilet ga je, welke kleren trek je aan, klopt je naam? Het kan zijn dat er daardoor klachten ontstaan bij plassen, ontlasting of seksualiteit.

Heb je hulp nodig bij klachten rondom plassen, ontlasting of seksualiteit dan kun je bij ons terecht.

Misschien ben je aan het overwegen of je een transitie wil ondergaan.

En in hoeverre je de veranderingen wil laten plaatsvinden. Of je hebt al een besluit genomen tot een operatie of je bent al geopereerd. In al deze fasen kan de begeleiding van transgendermannen en transgendervrouwen door bekkenfysiotherapie ondersteund worden.

Als bekkenfysiotherapeuten kunnen wij je helpen met uitleg en adviezen.

We geven uitleg en adviezen over het nieuwe genitaal. Het belang van een goede bekkenbodem functie bij plassen, ontlasting en seksualiteit beleving speelt hierbij een grote rol.

Voor de operatie is het belangrijk om goed in conditie te zijn/komen. Te begrijpen wat de operatie inhoud en wat de gevolgen zijn. Je mag bijvoorbeeld niet persen bij plassen en ontlasten zodat het herstel later zo goed mogelijk is.

Na de operatie in het VUmc kan bij transvrouwen hulp geboden worden voor dilatatievaardigheden en spoelen. Voor transmannen en transvrouwen bijĀ  problemen met ontlasten en plassen. Vragen rondom seksualiteit worden ook besproken indien aanwezig. Ook hoe om te gaan met pijnklachten en ondersteuning bij het hervatten van sport en werkzaamheden.

Er wordt indien nodig contact onderhouden met het transgenderteam van het VUmc

Handige site; https://vumc.nl/zorg/expertisecentra-en-specialismen/kennis-en-zorgcentrum-genderdysforie.htm

HOE KAN FYSIOTHERAPIE MARIEKE MEEUWIS U HELPEN?

Heeft u vragen dan kan u altijd een afspraak maken bij Fysiotherapie Marieke Meeuwis. Wij zijn een praktijk met geregistreerde bekkenfysiotherapeuten.

Neem dan vandaag nog contact met ons op.