Fysiotherapie bij
rug- en nekklachten

Rug- en nekklachten komen steeds vaker voor en staan misschien ook uw dagelijkse bezigheden behoorlijk in de weg. manuele therapie, mckenzie therapie en specifieke spiertraining kan u hierbij helpen.

Fysiotherapie bij rug- en nekklachten

Tegenwoordig heeft 3 op de 5 mensen weleens last van de rug of nek. Vaak komt dat door overbelasting, bijvoorbeeld door teveel in de auto of achter de laptop te zitten. Of door zware lichamelijke inspanning, bijvoorbeeld bij het werken in de tuin. Fysiotherapie kan hierbij helpen en soms is een klein aantal behandelingen al genoeg. Wanneer de pijn chronisch is of regelmatig terugkomt, is het stabiliseren van uw rug essentieel. Het belangrijkste is dat u weer controle krijgt over uw bewegingen, en daarmee over uw hele lichaam.

Advies & instructies

Rug- en nekklachten komen steeds vaker voor en staan misschien ook uw dagelijkse bezigheden behoorlijk in de weg. Om uw klachten te kunnen terugdringen is het belangrijk dat u de juiste informatie heeft.

Wanneer u goed geïnformeerd bent, kunt u uw klachten beter begrijpen en benoemen. Dat geeft inzicht.

Met een persoonlijk advies weet u wat u moet doen om de klachten te verminderen en ook waarom. Dat brengt motivatie.

Een duidelijke instructie laat u zien wat u moet doen en maakt de stappen naar herstel makkelijker. Dat heeft effect.

Acute rug- en nekklachten

Heeft u last van uw rug of nek, bijvoorbeeld door een plotselinge, verkeerde beweging of overbelasting?

Lees hier ons Advies Acute rug- en nekklachten »

Chronische rug- en nekklachten

Zijn uw rug- of nekklachten chronisch of komen ze regelmatig terug? Dan is het stabiliseren van uw rug van groot belang.

Lees hier ons Advies Chronische rug- en nekklachten »

Hernia

Heeft u scherpe pijn in één bil en uitstralende pijn in uw been? Of andere klachten die wijzen op een hernia?

Lees hier ons Advies bij Hernia »

Hoofdpijn

Heeft u vaak last van hoofdpijn? Onderzoek wat voor hoofdpijn u heeft en of fysiotherapie een oplossing kan zijn

Lees hier ons Advies Fysiotherapie bij hoofdpijn »

Whiplash

Wanneer het hoofd hard voor- of achteruit gaat, bijvoorbeeld bij een ongeluk of andere plotselinge gebeurtenis, kunt u last krijgen van een whiplash.

Lees hier ons Advies Whiplash »

Duizeligheid

Heeft u regelmatig een zweverig of draaierig gevoel in het hoofd? Wordt het vaak zwart voor uw ogen?

Lees hier ons Advies Duizeligheid »

Chronische pijnklachten

Heeft u last van een vage pijn die al meer dan drie maanden duurt en geen duidelijke oorzaak heeft?

Lees hier ons Advies Chronische pijnklachten »

Rug- en nekspecialist: Iris Bruinshorst

iris Bruinshorst fysiotherapie rugklachten hoofdpijn

‘Ik ben opgeleid als algemeen fysiotherapeut, maar gedurende mijn opleiding is gebleken dat het behandelen van rug- en nekklachten het deel van het werk is waar mijn kwaliteiten sterk in naar voren komen.

Tijdens de behandeling is de aard van de klacht leidend in mijn plan van aanpak, maar de hulpvraag van mijn patiënten staat hierbij altijd centraal. Het is belangrijk dat iemand inzicht krijgt in de oorzaak van zijn of haar klachten om zo ook naar lange termijn herstel te kijken. Door de combinatie van hands-on technieken en oefentherapie werken we samen naar het beste eind resultaat'.                                 

In dit mooie vak kan ik iets voor een ander doen, helpen, fysiek bezig zijn. Bovendien kan ik oplossingsgericht werken!‘                                                               Bignr; 69924987704

Specialisaties: rug en nek

Rug en nekspecialist : Marieke Meeuwis

‘Als fysiotherapeut help ik mensen beperkingen op te heffen waardoor ze weer verder kunnen. Ik vind het belangrijk dat mensen zich goed voelen en daardoor hun vertrouwen terug krijgen. Mijn primaire doel is dat de behandeling slaagt en een patiënt bijvoorbeeld weer zonder pijn beweegt of geen last meer heeft van urineverlies. En ook al werk ik als fysiotherapeut het liefste direct met patiënten, ik blijf ook verder bouwen aan een professionele praktijk waarin ik een nog betere service en behandeling kan bieden'                                                                              Bignr; 29033264504

Specialisaties: Rug, bekken, bekkenbodem

Marieke Meeuwis bekkenfysiotherapie

Heeft u ook rug- of nekklachten?

Met fysiotherapie kunt u uw rug- en nekklachten verminderen of zelfs wegnemen. Door samen met de fysiotherapeut de klachten grondig te onderzoeken verkrijgt u inzicht, en met een persoonlijk behandelplan leggen we de basis voor uw herstel. Daarna is het de combinatie van oefenen, aanpassen en blijven doen die ervoor zorgt dat uw lichaam weer optimaal functioneert.


Maak direct een afspraak »