Bekkenfysiotherapie
bij vrouwen

Klachten rondom het bekken zijn vervelend en soms pijnlijk en kunnen uw dagelijkse bezigheden behoorlijk in de weg zitten

Bekkenfysiotherapie bij vrouwen

Bij bekkenfysiotherapie denken we vaak direct aan de begeleiding en klachten rondom de zwangerschap. Dit is ook een periode in uw leven waarbij de bekkenbodemspieren maar ook de buik-, rug- en bilspieren extra belast worden en klachten kunnen veroorzaken. Tijdens de zwangerschap kunt u bij ons terecht.
Of bent u net bevallen? Doe 6 weken erna de bekken(bodem)check » of wordt actief door onze Zwanger Bootcamp. 

Wij zien ook vrouwen met verzakkingsklachten, verminderde controle over de urine en/of ontlasting. Zeker het laatste kan erg belemmerend zijn in het sociale leven.

Bekkenfysiotherapie komt ook in beeld bij klachten rondom het vrijen. U kunt hierbij denken aan pijnklachten maar ook verminderde zin of opwinding.

Herkent u een van deze klachten dan kunt u zowel met als zonder verwijzing van een arts een afspraak met ons maken voor een consult.   
Wij werken nauw samen met huisartsen en specialisten.

Als geregisteerde bekkenfysiotherapeuten onderscheiden we ons en zijn we opgeleid tot het doen van specifiek onderzoek, o.a. met meetapparatuur (Myofeedback, Maple)

Advies & instructies

Bekken- en bekkenbodemklachten komen steeds vaker voor bij vrouwen en staan misschien ook uw dagelijkse bezigheden behoorlijk in de weg. Om uw klachten te kunnen terugdringen is het belangrijk dat u de juiste informatie heeft.

Wanneer u goed geïnformeerd bent, kunt u uw klachten beter begrijpen en benoemen. Dat geeft inzicht.

Met een persoonlijk advies weet u wat u moet doen om de klachten te verminderen en ook waarom. Dat brengt motivatie.

Een duidelijke instructie laat u zien wat u moet doen en maakt zo de stappen naar herstel makkelijker. Dat heeft effect.

Zwangerschapsklachten?

Het bekken verandert bij een zwangerschap. Heeft u tijdens of na de zwangerschap pijnklachten, een instabiel gevoel of moeite met bewegen?

Lees hier ons Advies Zwangerschapsklachten »

Net bevallen, doe de bekken(bodem)check

Een bekkenbodemcheck is een afspraak meestal vanaf 6 weken na de bevalling waarbij we vrouwen willen adviseren en behandelen voor een zo optimaal mogelijk herstel na de bevalling. Daarnaast heeft u ook de gelegenheid om vragen te stellen over het opbouwen van de functie van de het bekken of bekkenbodem, over oefeningen, sport- en werkhervatting.

Net bevallen doe de bekken(bodem)check) ! »

Bekkenbodem trainen tijdens en na de bevalling

Hoe moet je de bekkenbodem aanspannen? En hoe train ik mijn bekkenbodem tijdens en na de zwangerschap? Wanneer mag kan ik na de bevalling weer gaan sporten?

advies over trainen bekkenbodem tijdens en na de bevalling »

Problemen bij het plassen?

Verliest u urine, kunt u uw plas niet onderdrukken of heeft u andere blaasproblemen zoals het niet goed kunnen leegplassen?

Lees hier ons Advies Plasproblemen »

Problemen bij de ontlasting?

Ontlastingsklachten komen vaker voor dan u denkt. Heeft u weleens last van controleverlies over uw ontlasting, een moeizame stoelgang of winderigheid?

Lees hier ons Advies Problemen bij ontlasting »

Seksuele problemen?

Seksuele problemen zoals pijn tijdens of na het vrijen en erectie- en orgasmeproblemen kunnen te maken hebben met niet goed functionerende bekkenbodemspieren.

Lees hier ons Advies bij Seksuele problemen »

Last van een verzakking?

Heeft u vaak buikpijn, last van een zwaar en moe gevoel in de onderbuik en een druk op uw vagina?

Lees hier ons Advies bij Verzakking »

Pijn aan het bekken?

Wordt u belemmert door lage rug- of bekkenklachten of instabiliteit? Ervaart u buikpijn, stuitpijn of pijn rondom de anus en vagina?

Lees hier ons Advies Pijn aan het bekken »

Bekkenfysiotherapeut : Vivi Lafeber

Vivi Lafeber  bekkenfysiotherapeut

'Tijdens mijn werk als algemeen fysiotherapeut ontstond mijn interesse voor haptonomie. Haptonomie is gebaseerd op de relatie tussen voelen en denken. Het buik- en bekkengebied is daarbij een belangrijk aandachtsgebied. Een verdere specialisatie tot bekkenfysiotherapeut was voor mij dan ook een logische stap. Juist in dit kwetsbare /gevoelige gebied komt voelen en doen samen.Ik zie het als een uitdaging om het beste uit iemand te halen en dat doe ik met persoonlijke aandacht."  Bignr; 19034275404

Bekkenfysiotherapeut : Pleun Stronkhorst

'Als bekkenfysiotherapeut vind ik het belangrijk dat mensen zich vertrouwd genoeg voelen om zijn of haar klacht te kunnen vertellen. Hierbij kijk ik naar de persoon in het geheel en de klacht waarvoor ze komen. Bij de therapie is het geven van informatie en het leren voelen van de bekkenbodemspieren belangrijk.Verder ben ik transparant over de duur van de behandeling en het aantal daarvan. Als patiënten toch niet op de goede plek zitten kan ik ze helpen naar de zorg die ze nodig hebben. Bignr; 79920325804

 

bekkenfysiotherapeut

Bekkenfysiotherapeut : Marieke Meeuwis

Marieke Meeuwis bekkenfysiotherapie

‘Als bekkenfysiotherapeut help ik mensen beperkingen op te heffen waardoor ze weer verder kunnen. Ik vind het belangrijk dat mensen zich goed voelen en daardoor hun vertrouwen terug krijgen. Mijn primaire doel is dat de behandeling slaagt en een patiënt bijvoorbeeld weer zonder pijn beweegt of geen last meer heeft van urineverlies. En ook al werk ik als fysiotherapeut het liefste direct met patiënten, ik blijf ook verder bouwen aan een professionele praktijk waarin ik een nog betere service en behandeling kan bieden.’    Bignr; 29033264504

 

Herkent u deze klachten?

Met bekkenfysiotherapie kunt u uw klachten verminderen of zelfs wegnemen. Door samen met de bekkenfysiotherapeut de klachten grondig te onderzoeken verkrijgt u inzicht, en met een persoonlijk behandelplan leggen we de basis voor uw herstel. Daarna is het de combinatie van oefenen, aanpassen en blijven doen die ervoor zorgt dat uw lichaam weer optimaal functioneert.


Maak direct een afspraak »