Bekkenfysiotherapie
bij vrouwen

Klachten rondom het bekken zijn vervelend en soms pijnlijk en kunnen uw dagelijkse bezigheden behoorlijk in de weg zitten

Bekkenfysiotherapie bij vrouwen

Bij bekkenfysiotherapie denken we vaak direct aan de begeleiding en klachten rondom de zwangerschap. Dit is ook een periode in uw leven waarbij de bekkenbodemspieren maar ook de buik-, rug- en bilspieren extra belast worden en klachten kunnen veroorzaken.

Wij zien ook vrouwen met verzakkingsklachten, verminderde controle over de urine en/of ontlasting. Zeker het laatste kan erg belemmerend zijn in het sociale leven.

Bekkenfysiotherapie komt ook in beeld bij klachten rondom het vrijen. U kunt hierbij denken aan pijnklachten maar ook verminderde zin of opwinding.

Herkent u een van deze klachten dan kunt u zowel met als zonder verwijzing van een arts een afspraak met ons maken voor een consult.   
Wij werken nauw samen met huisartsen en specialisten.

Als geregisteerde bekkenfysiotherapeuten onderscheiden we ons en zijn we opgeleid tot het doen van specifiek onderzoek, o.a. met meetapparatuur (Myofeedback, Maple)

Advies & instructies

Bekken- en bekkenbodemklachten komen steeds vaker voor bij vrouwen en staan misschien ook uw dagelijkse bezigheden behoorlijk in de weg. Om uw klachten te kunnen terugdringen is het belangrijk dat u de juiste informatie heeft.

Wanneer u goed geïnformeerd bent, kunt u uw klachten beter begrijpen en benoemen. Dat geeft inzicht.

Met een persoonlijk advies weet u wat u moet doen om de klachten te verminderen en ook waarom. Dat brengt motivatie.

Een duidelijke instructie laat u zien wat u moet doen en maakt zo de stappen naar herstel makkelijker. Dat heeft effect.

Problemen bij het plassen?

Verliest u urine, kunt u uw plas niet onderdrukken of heeft u andere blaasproblemen zoals het niet goed kunnen leegplassen?

Lees hier ons Advies Plasproblemen »

Problemen bij de ontlasting?

Ontlastingsklachten komen vaker voor dan u denkt. Heeft u weleens last van controleverlies over uw ontlasting, een moeizame stoelgang of winderigheid?

Lees hier ons Advies Problemen bij ontlasting »

Seksuele problemen?

Seksuele problemen zoals pijn tijdens of na het vrijen en erectie- en orgasmeproblemen kunnen te maken hebben met niet goed functionerende bekkenbodemspieren.

Lees hier ons Advies bij Seksuele problemen »

Zwangerschapsklachten?

Het bekken verandert bij een zwangerschap. Heeft u tijdens of na de zwangerschap pijnklachten, een instabiel gevoel of moeite met bewegen?

Lees hier ons Advies Zwangerschapsklachten »

Last van een verzakking?

Heeft u vaak buikpijn, last van een zwaar en moe gevoel in de onderbuik en een druk op uw vagina?

Lees hier ons Advies bij Verzakking »

Pijn aan het bekken?

Wordt u belemmert door lage rug- of bekkenklachten of instabiliteit? Ervaart u buikpijn, stuitpijn of pijn rondom de anus en vagina?

Lees hier ons Advies Pijn aan het bekken »

Bekkenspecialist: Marieke Meeuwis

Marieke Meeuwis bekkenfysiotherapie

‘Als fysiotherapeut help ik mensen beperkingen op te heffen waardoor ze weer verder kunnen. Ik vind het belangrijk dat mensen zich goed voelen en daardoor hun vertrouwen terug krijgen. Mijn primaire doel is dat de behandeling slaagt en een patiënt bijvoorbeeld weer zonder pijn beweegt of geen last meer heeft van urineverlies. En ook al werk ik als fysiotherapeut het liefste direct met patiënten, ik blijf ook verder bouwen aan een professionele praktijk waarin ik een nog betere service en behandeling kan bieden.’               Bignr; 29033264504

Specialisaties: rug, bekken, bekkenbodem

Bekkenspecialist: Vivi Lafeber

'Tijdens mijn werk als algemeen fysiotherapeut ontstond mijn interesse voor haptonomie. Haptonomie is gebaseerd op de relatie tussen voelen en denken. Het buik- en bekkengebied is daarbij een belangrijk aandachtsgebied. Een verdere specialisatie tot bekkenfysiotherapeut was voor mij dan ook een logische stap. Juist in dit kwetsbare /gevoelige gebied komt voelen en doen samen.Ik zie het als een uitdaging om het beste uit iemand te halen en dat doe ik met persoonlijke aandacht."                                        Bignr; 19034275404

Specialisaties: bekken, bekkenbodem

Vivi Lafeber  bekkenfysiotherapeut

Herkent u deze klachten?

Met bekkenfysiotherapie kunt u uw klachten verminderen of zelfs wegnemen. Door samen met de bekkenfysiotherapeut de klachten grondig te onderzoeken verkrijgt u inzicht, en met een persoonlijk behandelplan leggen we de basis voor uw herstel. Daarna is het de combinatie van oefenen, aanpassen en blijven doen die ervoor zorgt dat uw lichaam weer optimaal functioneert.


Maak direct een afspraak »