Bekkenfysiotherapie
bij mannen

Ook mannen hebben een bekkenbodem en kunnen dus klachten krijgen in de bekkenregio door het niet goed functioneren van deze spieren

Bekkenfysiotherapie bij mannen

Bekkenbodemproblemen komen niet alleen voor bij vrouwen, ook mannen kunnen er last van hebben. Veel mannen praten er niet graag over en blijven rondlopen met klachten. Door het niet goed functioneren van de bekkenbodemspieren, bijvoorbeeld door dat er teveel spierspanning en/of verminderde spierkracht aanwezig is, ontstaat er een verminderde controle bij het plassen, ontlasten en vrijen.
Vaak zien we mannen ook voor en na een prostaat operatie om zo goed mogelijk voorbereid te zijn en klachten zoals urineverlies te behandelen.

Herkent u een van deze klachten dan kunt u zowel met als zonder verwijzing van een arts een afspraak met ons maken voor een consult.   
Wij werken nauw samen met huisartsen en specialisten.

Als geregisteerde bekkenfysiotherapeuten onderscheiden we ons en zijn we opgeleid tot het doen van specifiek onderzoek, o.a. met meetapparatuur (Myofeedback, Maple) 

Advies & instructies

Bekken- en bekkenbodemklachten komen steeds vaker voor bij mannen en staan misschien ook uw dagelijkse bezigheden behoorlijk in de weg. Om uw klachten te kunnen terugdringen is het belangrijk dat u de juiste informatie heeft.

Wanneer u goed geïnformeerd bent, kunt u uw klachten beter begrijpen en benoemen. Dat geeft inzicht.

Met een persoonlijk advies weet u wat u moet doen om de klachten te verminderen en ook waarom. Dat brengt motivatie.

Een duidelijke instructie laat u zien wat u moet doen en maakt de stappen naar herstel makkelijker. Dat heeft effect.

Ook mannen hebben bekkenbodemproblemen

Klachten in het bekkengebied komen dus niet alleen bij vrouwen voor maar ook bij mannen.

Ook mannen kunnen bekkenbodemproblemen hebben »

Problemen met het plassen?

Verliest u urine, kunt u uw plas niet onderdrukken of heeft u andere blaasproblemen zoals het niet goed kunnen leegplassen?

Lees hier ons Advies plasproblemen »

Hulp na een prostaat operatie

Na een prostaatoperatie hebben veel mannen last van frequent naar de toilet moeten of moeite om de plas op te houden. Vaak is er sprake van incontinentieklachten, dus ongewild urineverlies of in de nacht vaak naar het toilet moeten gaan

Lees hier ons Advies; Advies na prostaatoperatie »

Problemen met het ontlasten ?

Ontlastingsklachten komen vaker voor dan u denkt. Heeft u weleens last van controle verlies over uw ontlasting, een moeizame stoelgang of winderigheid?

Lees hier ons Advies bij het ontlasten »

Chronische rug en bekkenklachten

Zijn uw rug- of bekkenklachten chronisch of komen ze regelmatig terug? Dan is het stabiliseren van uw rug van groot belang.

Lees hier ons Advies Chronische rug- en bekkenklachten »

Chronische pijnklachten

Heeft u last van een vage pijn die al meer dan drie maanden duurt en geen duidelijke oorzaak heeft?

Lees hier ons Advies Chronische pijnklachten »

Bekkenfysiotherapeut : Marieke Meeuwis

Marieke Meeuwis bekkenfysiotherapie

‘Als bekkenfysiotherapeut help ik mensen beperkingen op te heffen waardoor ze weer verder kunnen. Ik vind het belangrijk dat mensen zich goed voelen en daardoor hun vertrouwen terug krijgen. Mijn primaire doel is dat de behandeling slaagt en een patiënt bijvoorbeeld weer zonder pijn beweegt of geen last meer heeft van urineverlies. En ook al werk ik als fysiotherapeut het liefste direct met patiënten, ik blijf ook verder bouwen aan een professionele praktijk waarin ik een nog betere service en behandeling kan bieden'                                                      Bignr; 29033264504

Bekkenfysiotherapeut : Vivi Lafeber

'Tijdens mijn werk als algemeen fysiotherapeut ontstond mijn interesse voor haptonomie. Haptonomie is gebaseerd op de relatie tussen voelen en denken. Het buik- en bekkengebied is daarbij een belangrijk aandachtsgebied. Een verdere specialisatie tot bekkenfysiotherapeut was voor mij dan ook een logische stap. Juist in dit kwetsbare /gevoelige gebied komt voelen en doen samen.Ik zie het als een uitdaging om het beste uit iemand te halen en dat doe ik met persoonlijke aandacht."                                        Bignr; 19034275404

Vivi lafeber, bekkenfysiotherapie, bekkenpijn, pijn bij vrijen

Bekkenfysiotherapeut : Pleun Stronkhorst

bekkenfysiotherapie

`Als bekkenfysiotherapeut vind ik het belangrijk dat mensen zich vertrouwd genoeg voelen om zijn of haar klacht te kunnen vertellen. Hierbij kijk ik naar de persoon in het geheel en de klacht waarvoor ze komen. Bij de therapie is het geven van informatie en het leren voelen van de bekkenbodemspieren belangrijk.Verder ben ik transparant over de duur van de behandeling en het aantal daarvan. Als patiënten toch niet op de goede plek zitten kan ik ze helpen naar de zorg die ze nodig hebben`  Bignr; 79920325804

 

 

Herkent u deze klachten?

Met bekkenfysiotherapie kunt u uw klachten verminderen of zelfs wegnemen. Door samen met de fysiotherapeut de klachten grondig te onderzoeken verkrijgt u inzicht, en met een persoonlijk behandelplan leggen we de basis voor uw herstel. Daarna is het de combinatie van oefenen, aanpassen en blijven doen die ervoor zorgt dat uw lichaam weer optimaal functioneert.


Maak direct een afspraak »