Net bevallen, doe de bekken (bodem) check

Het krijgen van een kindje is een bijzondere periode. Er veranderd veel.
Een zwangerschap en een bevalling vereist veel van je lichaam.
Daarom is het belangrijk voor nu en ook voor later een voorspoedig herstel te hebben. Uit recent onderzoek blijkt dat wanneer je de bekkenbodem goed traint na de bevalling de kans op klachten op latere leeftijd kunt verkleinen.
 
Een bekken(bodem)check is een afspraak (6 weken) na de bevalling waarbij we vrouwen willen adviseren en behandelen voor een zo optimaal mogelijk herstel na de bevalling.
Daarnaast heeft u ook de gelegenheid om vragen te stellen over het opbouwen van de functie van de het bekken of bekkenbodem, over oefeningen, sport- en werkhervatting.
  
Tijdens de bekken(bodem)check wordt er een intake gedaan met een bijbehorend onderzoek waarin volgende wordt onderzocht;     

  • Bekken, stuitje, rug
  • buikspierfunctie (beoordelen diastase)
  • bekkenbodem* (door middel van een inwendig onderzoek worden je bekkenbodemspieren beoordeeld)
Na het onderzoek krijg je gericht advies en oefeningen mee.
Tijdens de afspraak is er gelegenheid om vragen te stellen over opbouw van belastbaarheid, sport- en werkhervatting.

Wij doen dit met behulp van leefstijladviezen, toiletadviezen, uitleg over de tijdlijn van herstel van de bekken(bodem) na de bevalling, trainingsinformatie en bekken(bodem) oefeningen.

*Wij als geregistreerde bekkenfysiotherapeuten hebben de bevoegdheid om een inwendig onderzoek kunnen doen van uw bekkenbodemfunctie.  
Onze beroepsgroep is van mening dat alleen door inwendig onderzoek een goede beoordeling van de bekkenbodem kan plaatsvinden.

Maak een afspraak maken bij ons in de praktijk, onder vermelding bekken(bodem)check. 

bekkenfysiotherapeut helpt mensen hun zelfvertrouwen weer te vinden. Dat begint met voorlichting, preventie en een goede diagnose. Daarop volgt coachen, begeleiden en behandelen door onder andere gericht trainen van de bekkenbodemspieren.


Maak vandaag nog een afspraak »